Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν τους συμμετέχοντες και συμπεριλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες συλλέχθησαν κατά την προπαρασκευαστική μας επίσκεψη στις δύο πόλεις όπου θα τοποθετηθούν οι καταρτιζόμενοι. Πριν το ταξίδι σας λοιπόν
1) επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία (British Airways) και μάθετε το όριο βάρους των αποσκευών σας ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσετε έξτρα χρέωση για υπέρβαρο αποσκευών.
2) επικοινωνήστε με το αεροδρόμιο (Ελ. Βενιζέλος) και μάθετε τι απαγορεύετε να έχετε στις χειραποσκευές τις οποίες θα έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους ώστε να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να το αποχωριστείτε πριν την επιβίβαση σας.
3) κάντε μια έρευνα αγοράς για να ενημερωθείτε και κατόπιν να αποφασίσετε που είναι καλύτερα να ανταλλάξετε ευρώ σε λίρες Αγγλίας. Συνάλλαγμα μπορείτε να αγοράσετε από τις διάφορες τράπεζες, τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος καθώς και την τράπεζα της Ελλάδας. Ο κάθε οργανισμός πωλεί σε διαφορετικές τιμές το νόμισμα που ζητάτε καθώς επίσης και χρεώνει διαφορετικό ποσό την προμήθεια που ζητά. Ζητήστε να αγοράσετε το ίδιο ποσό λιρών Αγγλίας από διαφορετικούς οργανισμούς και συγκρίνετε τις τιμές αυτές μεταξύ τους.
4) επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητές και ζητήστε να έχετε περιαγωγή ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείται το κινητό σας και στην Αγγλία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περιαγωγή χρεώνεται και αυτός που σας καλεί αλλά και εσείς γιαυτό είτε περιορίστε τις κλήσεις αυτές και προτιμήστε τις επικοινωνίες μέσω skype ή ζητήστε να σας καλέσουν σε κάποιο σταθερό τηλέφωνο που θα διαθέτετε στην Αγγλία.
5) προμηθευτείτε με ειδικό αντάπτορα ηλεκτρικού ρεύματος για την Αγγλία από καταάστημα ηλεκτρικών ειδών καθώς οι ηλεκτρικές πρίζες στην Αγγλία δεν δέχονται τα ελληνικά ηλεκτρικά βίσματα και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές που χρειάζονται φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου